ГоловнаПолітика

Україна запрошує іноземних поліцейських, щоб оточити місце авіакатастрофи

Київ готовий передати розслідування Нідерландам

Україна запрошує іноземних поліцейських, щоб оточити місце авіакатастрофи
Фото: EPA/UPG

Україна закликає країни, громадяни яких стали жертвами авіакатастрофи малайзійського пасажирського літака, розглянути можливість скерувати цивільні поліцейські підрозділи для забезпечення недоторканності місця катастрофи по всьому його периметру і для надання необхідного сприяння розслідуванню.

Про це йдеться в заяві МЗС України.

У ній Україна також вітає одностайне схвалення Радою Безпеки ООН резолюції, поданої Австралією у співавторстві з Україною, щодо міжнародного розслідування катастрофи літака МН17 у Донецькій області 17 липня.

Також повідомляють, що сьогодні Україна запропонувала Нідерландам обговорити питання передачі цій країні розслідування катастрофи, можливість чого передбачена в Чиказької конвенції, враховуючи те, що більшість жертв є громадянами Нідерландів.

МЗС наголошує, що в резолюції Радбез ООН визначив, що літак збили; зажадав від збройних груп на сході України забезпечити недоторканність місця катастрофи і не допустити знищення особистих речей, тіл загиблих пасажирів та інших даних, а також забезпечити негайний і безпечний доступ представників Комісії з розслідування, Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та інших міжнародних організацій відповідно до стандартів ІСАО ; зажадав негайно припинити військову активність, зокрема з боку озброєних груп, у безпосередньому районі катастрофи.

Рада Безпеки також висунула вимогу про притягнення до відповідальності винних у злочині і закликала всі держави до співпраці з цією метою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram