ГоловнаПолітика

Миколаївським десантникам удалося вивести поранених із "котла" біля кордону

Усього з оточення евакуювали 75 осіб

Миколаївським десантникам удалося вивести поранених із "котла" біля кордону

Військовослужбовцям миколаївської 79-ї окремої аеромобільної бригади вдалося прорвати оточення бойовиків і вивести поранених у тил.

Представник командування десантної бригади підтвердив виданню "НикВести" інформацію про вдалу операцію виведення поранених бійців з оточення, де понад сім діб солдати були під шквальним ракетним і мінометним обстрілом з боку Російської Федерації.

Судячи з карти РНБО від 21 липня, силам АТО удалося прорвати кільце в районі сіл Маринівка і Тарани.

Як повідомляють, один з офіцерів четвертої роти другого батальйону героїчно організував виведення, взяв на себе відповідальність і вивів тяжкопоранених бійців з оточення. При цьому він так і не отримав чіткого наказу від керівництва АТО і діяв на власний розсуд.

Інформацію підтверджує волонтер "Народного проекту" Валерій Кисіль. За його словами, так і не дочекавшись виразних команд від генералітету і допомоги, старший офіцер вирішив вивести з оточення бійців-"резервістів" і поранених. Усі офіцери та прапорщики залишилися на своїх позиціях.

Позиції української армії в оточеному терористами районі, як і раніше, перебувають під контролем сил АТО. До них уже скерували підкріплення і бойові з'єднання Збройних сил України, щоб підтримати та здійснити ротацію. Наразі бійцям, які вийшли з оточення, надають необхідну медичну допомогу.

Як повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook Юрій Бірюков (активіст, який допомагає військовим), з оточення вивели 75 людей. Серед них є поранені та контужений, втомлені тижневим обстрілом з танків, мінометів і "Градів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram