ГоловнаПолітика

Порошенко наказав провести парад військ у Києві й Одесі 24 серпня

День Незалежності також буде з салютом

Порошенко наказав провести парад військ у Києві й Одесі 24 серпня
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко доручив уряду забезпечити проведення низки заходів для відзначення 23 річниці незалежності України.

Про це йдеться в указі №608 від 21 липня.

Зокрема, Кабінет Міністрів має забезпечити парад військ у містах-героях Києві й Одесі.

У містах і селах України із 23 серпня повинні пройти церемонії урочистого підняття державного прапора; покладання квітів до пам'ятників і пам'ятних знаків видатним діячам українського державотворення, борцям за незалежність України, місць поховань громадян, загиблих, відстоюючи демократичний вибір і принципи демократії, права і свободи людини під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014-го).

Також Президент зобов'язав Кабмін забезпечити урочисті заходи в Києві за участю керівництва держави, представників органів державної влади та органів місцевого самоврядування, громадськості, науковців, творчої інтелігенції, представників іноземних держав, дипломатичного корпусу, міжнародних організацій, української діаспори, духовенства.

Окрім того, Порошенко доручив уряду вжити додаткових заходів для надання державної підтримки сім'ям загиблих і постраждалим під час Революції гідності, а також звернутися до релігійних організацій з пропозицією провести вранці 24 серпня молебні за Україну.

Міністерство оборони, обласні адміністрації, Київська міська державна адміністрація мають забезпечити проведення 24 серпня святкового салюту двадцятьма артилерійськими залпами в Києві, Одесі, містах, де розташовані штаби і види оперативних командувань Збройних сил, а також проведення святкових феєрверків у інших обласних центрах.

Нагадаємо, 2011 року тодішній президент Віктор Янукович скасував проведення парадів на День незалежності. Відтоді їх не проводили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram