ГоловнаПолітика

Вілкул запропонував Порошенкові створити штаб допомоги мирним жителям

Екс-чиновник вважає, що людям потрібна комплексна допомога

Вілкул запропонував Порошенкові створити штаб допомоги мирним жителям
Фото: Пресс-служба Александра Вилкула

Колишній віце-прем'єр, голова Фонду "Українська перспектива" Олександр Вілкул звернувся до Президента України Петра Порошенка з ініціативою створення Національного гуманітарного штабу з надання допомоги мирним жителям із зони конфлікту в Донецькій і Луганській областях.

Про це повідомляє прес-служба Вілкула.

"На територіях Донецької та Луганської областей, де тривають бойові дії, є реальна гуманітарна катастрофа. Я особисто був у зоні конфлікту, Слов'янську і Святогорську, коли ми доставляли гуманітарну допомогу мирним жителям. Бачив лікарні і табори для біженців, спілкувався з людьми. Вони потребують комплексної допомоги. Для цього необхідний державний рівень. Тому я звернувся до Президента України Петра Порошенка з ініціативою створення Національного гуманітарного штабу. У нього можуть увійти і державні структури - Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Міністерство соцзахисту та інші, а також неурядові фонди, які допомагають мирним жителям", - сказав Вілкул.

На його думку, Національний гуманітарний штаб повинен, зокрема, координувати реалізацію як загальнодержавної гуманітарної програми, так і регіональних програм з надання допомоги мирним жителям у Донецькій і Луганській областях.

Також прес-служба Вілкула повідомляє, що Фонд "Українська перспектива" доставив мирним жителям більше 100 тонн медикаментів і продуктів харчування, більше 700 дітей вивезені із зони конфлікту і поселені в таборах у Скадовську, Генічеську та Кривому Розі. Крім того, у Кривому Розі фонд надає допомогу в розселенні в гуртожитку біженців і забезпечує їх харчуванням і медобслуговуванням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram