ГоловнаПолітика

Міліція Києва за тиждень отримала 36 неправдивих повідомлень про мінування

Кожен виклик вибухотехніків обходиться державі в 30 тисяч гривень

Міліція Києва за тиждень отримала 36 неправдивих повідомлень про мінування
Фото: http://kocby.ru/

Минулого тижня в органи внутрішніх справ надійшло 36 хибних анонімних повідомлень про замінування адмінбудівель, телеканалів, вокзалів, торгово-розважальних центрів.

Про це повідомив прокурор Києва Сергій Юлдашев.

Зокрема, протягом вихідних у столичну міліцію надійшло 13 анонімних дзвінків.

"Декотрі із цих "жартівників" дзвонили із зони АТО. Зокрема, два телефонні дзвінки надійшли з Луганської області", - зазначив прокурор.

На думку Юлдашева, в столиці намагаються посіяти паніку, дезорганізувати роботу правоохоронних органів, розпорошити сили.

Він нагадав, що за хибне повідомлення про мінування передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від двох до семи років.

"Крім того, з винних буде стягнуто збиток, який вони заподіяли державі у зв'язку з необхідністю реагувати на такі заяви. Для довідки: кожен виклик на хибне замінування обходиться державі приблизно в 30 тисяч гривень", - зазначив прокурор.

Нагадаємо, найбільше від телефонних "мінувань" потерпає "5 канал" - у понеділок він змушений був призупиняти мовлення уп'яте за останні дні.

Окрім того, в понеділок "замінували" чотири торгові центри в Голосіївському, Деснянському, Святошинському та Дніпровському районах Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram