ГоловнаПолітика

США направлять в Україну фахівців ФБР і Нацради з безпеки на транспорті

США приєднається до розслідування катастрофи малайзійського авіалайнера

США направлять в Україну фахівців ФБР і Нацради з безпеки на транспорті
Архив
Фото: EPA/UPG

Національна рада з безпеки на транспорті (англ. National Transportation Safety Board, NTSB) і ФБР направлять своїх представників для розслідування катастрофи в Донецькій області малайзійського авіалайнера. Про це повідомив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, інформує "Інтерфакс-Україна".

"На підтримку міжнародного розслідування NTSB відправить принаймні одного слідчого, а ФБР готує хоча б одного агента для розслідування в Україні", - написав посол в Twitter.

NTSB є незалежним американським агентством, що розслідують події на транспорті. NTSB розслідує і документує всі аварії в цивільній авіації, певні види автомобільних аварій, аварії на морському, залізничному та трубопровідному транспорті. NTSB допомагає розслідувати події військовим і іноземним урядам на їхнє прохання.

Як повідомлялося, літак "Боїнг-777" Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), збили 17 липня на сході України. Загинули 298 осіб. СБУ почало кримінальне провадження за статтею "теракт".

18 липня спеціальна моніторингова місія ОБСЄ прибула на місце аварії з метою проведення моніторингу, проте у них дуже обмежене поле роботи. Зокрема, представники "ДНР", під контролем яких знаходиться місце катастрофи, допустили місію лише до деяких місць, де є уламки літака.

19 липня в Київ для вивчення ситуації навколо авіакатастрофи "Боїнг-777" Малазійських авіаліній прибуло 132 експерти та спеціалісти з Малайзії.

Станом на ранок неділі, 20 липня, виявлено тіла 196 загиблих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram