ГоловнаПолітика

Аваков: перемовини з РФ повинні проходити тільки за участю США

Міністр внутрішніх справ вважає, що ЄС занадто м'який щодо Росії

Аваков: перемовини з РФ повинні проходити тільки за участю США
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що перемовини з Росією про врегулювання ситуації на Донбасі повинні проходити виключно в чотиристоронньому форматі - не тільки за участю Євросоюзу, а й за участю США.

Про це він написав у своєму "Фейсбуці", категорично відкинувши можливість будь-яких переговорів із бойовиками.

"Із ким вести "прямі" переговори? З удаваним "бунтівним українським народом" в особі ФСБшників-ГРУшників, громадян Росії Гіркіна і Бородая? Може, з ростовським автозаправником-двоєженцем "Моторолою", який назвав себе "народним мером", може, з громадянином РФ Безлером-"Бєсом", який збиває цивільні літаки? З Лавровим - і то вже треба думати, говорити чи... Тільки формат чотирьох - Україна, США, Євросоюз і Росія. Не двох, не трьох - тільки чотирьох. Щоб зворушені жалісливі європейці знову не "увійшли в ситуацію" бідолашного путінського режиму", - вважає Аваков.

У рамках цих переговорів необхідно порушити питання припинення постачання зброї і бойовиків із Росії та виведення тих, хто вже перебуває на теіриторії України, заявляє він.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель у суботу провела телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої закликала його вплинути на бойовиків на сході України, щоб ті припинили вогонь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram