ГоловнаПолітика

На місці падіння "Боїнга" перебувають 900 бойовиків

Досі не знайдено більш ніж 100 тіл загиблих

На місці падіння "Боїнга" перебувають 900 бойовиків
Фото: ЕРА/UPG

Віце-прем'єр Володимир Гройсман, який очолює урядову комісію з розслідування причин авіакатастрофи "Боїнга-777" у Донецькій області, заявив, що на місці падіння літака перебуває близько 900 бойовиків.

"Пошукова операція проходить під повним контролем бойовиків. Люди змушені виконувати їхні вказівки, оскільки там перебувають 800-900 озброєних бойовиків. Ми із самого початку говорили, що готові забрати всі тіла, упакувати їх, дбайливо помістити в спеціальні вагони, які підтримують температурний режим", - цитує чиновника РБК-Україна.

За його словами, з ДНРівцями вдалося домовитися, щоб вони не заважали доставці тіл на експертизу. "Ми домовилися попередньо, що нашим фахівцям ДержНС спільно з ОБСЄ не заважатимуть завантажити тіла в спеціальні вагони для відправлення їх за місцем проведення експертизи, зокрема для ідентифікації осіб загиблих. Ми отримали згоду від тих, хто контролює територію, на переміщення тіл", - сказав він.

За словами Гройсмана, станом на 20:30 19 липня знайдено тільки 192 тіла з 298-ми. "Постійно на цій території працюють 200 співробітників ДержНС, але працюють під постійним пресом озброєних людей. Також задіяно 20 одиниць техніки", - сказав віце-прем'єр.

Нагадаємо, влада вважає, що "Боїнг-777" збили бойовики, які зараз намагаються зробити все можливе, щоб приховати це або знищити докази цього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram