ГоловнаПолітика

Порошенко попросить світову спільноту визнати "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями (оновлено)

АТО на сході України триває з середини квітня

Президент України Петро Порошенко попросить світову спільноту визнати самопроголошені Донецьку та Луганську народну республіки терористичними організаціями.

Про це написав у своєму Твіттері прес-секретар президента Петра Порошенка Святослав Цеголко.

Окрім того, відповідне повідомлення опублікувала прес-служба президента з посиланням на резюме зустрічі Петра Порошенка з міністром закордонних справ Нідерландів Франсом Тіммермансом.

За інформацією прес-служби, глава держави передав глибокі співчуття нідерландському народові у зв'язку із загибеллю пасажирів літака Malaysia Airlines.

Порошенко повідомив, що запросив представників Нідерландів разом з представниками інших країн, чиї громадяни також загинули в авіакатастрофі, взяти участь у складі роботи спеціальної комісії.

"За наявною інформацією, сьогодні європейські експерти повернулися, але їм знову заважають у роботі, не дають можливості збирати докази, грубо поводяться з тілами загиблих. Ми вважаємо, що ця ситуація є неприпустимою. Ми не допустимо перешкоджання роботі комісії і того, щоб представники інших країн не мали можливості провести об'єктивне розслідування", - заявив Порошенко.

Президент також зазначив, що готуються міжнародні юридичні позови, щоб "ЛНР" і "ДНР" визнали терористичними організаціями в світі.

"Я впевнений в тому, що суд над терористами має відбутися обов'язково", - зазначив президент.

Тіммерманс заявив, що як тільки будуть отримані відповідні докази, винні у катастрофі обов'язково постануть перед судом.

Нагадаємо, Україна визнала "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями ще в травні.

До четвер, за даними Служби безпеки України, бойовики "ДНР" збили над Донецькою областю літак "Боїнг-777", в результаті чого загинули 298 громадян 12 держав світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram