ГоловнаПолітика

Терористи не дають забрати тіла з місця катастрофи, - міністр

Технічні засоби готові, щоб перевезти тіла загиблих

Терористи не дають забрати тіла з місця катастрофи, - міністр
Фото: ЕРА/UPG

Здійснено всю необхідну підготовку до перевезення тіл загиблих з місця падіння літака Malaysia Airlines, однак терористи не допускають на цю територію відповідні служби.

Про це на брифінгу заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, який очолює урядову комісію з розслідування причин авіакатастрофи "Боїнга-777-200", пише Укрінформ.

"Всі наші технічні засоби сьогодні готові до того, щоб тіла загиблих перевезти з тієї зони і забезпечити їх зберігання. Єдина проблема - це доступ до місця трагедії, оскільки територія контролюється бойовиками і терористами", - сказав він.

Гройсман також повідомив, що в Харкові та Києві створено центри, які надають консультативну допомогу, а також безкоштовну візову підтримку для всіх членів сімей загиблих, які приїжджатимуть в Україну.

Нагадаємо, що Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", який здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, збили 17 липня на території України в районі населеного пункту Грабове в Донецькій області. Внаслідок авіакатастрофи загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram