ГоловнаПолітика

ОБСЄ ухвалила декларацію у зв'язку з катастрофою малайзійського літака

Мешканців Донецької області просять не чіпати уламки літака, а також особисті речі загиблих пасажирів

 ОБСЄ ухвалила декларацію у зв'язку з катастрофою малайзійського літака
Фото: ЕРА/UPG

Представники ОБСЄ 57 держав-учасниць на засіданні Постійної Ради прийняли декларацію щодо авіакатастрофи рейсу MH17 Малайзійських авіаліній в Україні.

Усі держави-учасниці ОБСЄ підтримали зусилля тристоронньої контактної групи (Росія, Україна, ОБСЄ) зі "створення умов для сталого припинення вогню, які будуть дотримуватися всіма сторонами, поклавши тим самим край насильству в Східній Україні", повідомляє УНІАН.

Постійна рада також закликала до негайного, безпечного і надійного доступу до місця падіння і навколо нього спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та інших представників відповідних міжнародних організацій.

Крім того, в декларації також міститься заклик до всіх жителів області зберегти місце аварії недоторканим, в тому числі шляхом відмови від знищення, переміщення уламків, обладнання, сміття, особистих речей пасажирів літака.

Постійна рада також підтримала заклик до відкритого, прозорого і незалежного міжнародного розслідування в координації з міжнародною організацією цивільної авіації (ІКАО), у тому числі за участю технічних та судово-медичних експертів від українського, малайзійського і голландського урядів, а також інших технічних та судово-медичних експертів.

Крім того, Постійна рада закликала всі держави-учасниці підтримати ці дії і утриматися від будь-якого втручання в міжнародне розслідування.

Нагадаємо, що Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, було збито 17 липня на території України в районі населеного пункту Грабове Донецької області. У результаті авіакатастрофи загинули всі 298 осіб, що перебували на борту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram