ГоловнаПолітика

Терористи запропонували перемир'я на час розслідування авіакатастрофи, - Лавров

Терористи запропонували перемир'я на час розслідування авіакатастрофи, - Лавров
Сергей Лавров
Фото: telegraf.by

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що терористи запропонували перемир'я на період міжнародного розслідування падіння малайзійського літака.

Про це Лавров заявив в інтерв'ю каналу "Росія 24", повідомляє прес-служба МЗС РФ.

"Те, що сталося з літаком, напевно, має змусити зупинитися, озирнутися і замислитися. Ополченці запропонували перемир'я на період міжнародного розслідування. Ми за те, щоб міжнародні експерти прибули якнайшвидше на місце катастрофи, негайно отримали "чорні скриньки", які ми, всупереч тому, що знову лунає з Києва, не збираємося забирати і порушувати норми, які існують у світовій спільноті для такого роду випадків", - сказав Лавров.

"Це справа ІКАО і тих держав, які мають пряме відношення до трагедії і чиї громадяни були на борту, - Нідерландів, Малайзії, України та ін. Добре, що президент України Порошенко заявив про негайне створення міжнародної комісії. Це потрібно зробити, причому так, щоб ні у кого не залишилося сумнівів у щирості та готовності провести повноцінне розслідування", - сказав російський політик.

Раніше самопроголошений лідер ДНР Олександр Бородай заявив, що бойовики ДНР готові на тимчасове перемир'я з українською владою через збитий в Донецькій області літак Малайзійських авіаліній.

Нагадаємо, 17 липня близько 16:30 пасажирський літак, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, розбився в Донецькій області, загинули близько 300 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram