ГоловнаПолітика

Обама: бойовики не змогли би збити літак без дозволу Путіна

Президент США зробив заяву у зв'язку з катастрофою малайзійського "Боїнга"

Обама: бойовики не змогли би збити літак без дозволу Путіна
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама зазначив, що фахівці Федерального бюро розслідувань США та інших структур, які мають відповідну кваліфікацію та досвід, вже на шляху до місця падіння малайзійського лайнера на Донбасі, щоб допомогти в розслідуванні трагедії.

Про це заявив Обама у своєму зверненні у зв'язку з катастрофою "Боїнга", передає УНІАН.

Президент США впевнений, що терористів на Донбасі підтримує Росія. Обама зазначив, що не хотів би поспішати з висновками щодо малайзійського літака, поки не буде проведено розслідування, однак, згідно з його словами, "терористи не могли б збити не тільки пасажирський літак, але й українські військові літаки (які були збиті раніше - ред.), якби вони не отримували озброєння з Росії", - сказав президент США.

На думку Обами, те, що відбувається на Донбасі, не відбувалося б без підтримки Росії.

"Якби пан Путін не дозволяв сепаратистам вільно перетинати російсько-український кордон, сепаратисти почали б переговори", - сказав Обама. На думку американського президента, Володимир Путін повинен прийняти стратегічне рішення, чи буде він підтримувати терористів далі.

Відзначимо, таку ж позицію висловила постпред США в ООН Саманта Пауер на екстреному засіданні Радбезу ООН.

Нагадаємо, Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, збито вчора на території України в районі населеного пункту Грабове в Донецькій області. У результаті авіакатастрофи загинули всі 298 осіб, котрі перебували на борту. За попередніми даними, лайнер було збито донецькими бойовиками, які, ймовірно, переплутали його з українським транспортником.Пізніше МВС України опублікувало відео, на якому ЗРК "Бук" поспішно переміщують до кордону з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram