ГоловнаПолітика

Постпред США в ООН допускає, що збити "Боїнг" сепаратистам допомагали російські військові

Сполучені Штати не бачать провини українських військових у трагедії

Постпред США в ООН допускає, що збити "Боїнг" сепаратистам допомагали російські військові
Саманта Пауэр
Фото: EPA/UPG

Представник США в Раді Безпеки ООН Саманта Пауер заявила, що сепаратисти на Донбасі не могли збити літак "Боїнг" малайзійських авіаліній без допомоги військових фахівців, можливо російських.

"У зв'язку з технічними труднощами SА-11 (ЗРК "Бук", за класифікацією США і НАТО SA-11 - ред.) неможливо, щоб сепаратисти діяли без технічних експертів, без допомоги, можливо, російських експертів, які знали, як цією системою управляти", - сказала Пауер в ході екстреного засідання Радбезу ООН, передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того, за її словами, у США не вважають причетними до інциденту українських військових.

"Українські військові мали системи SА-11 на своїх складах, але поруч з цим районом такої зброї не було. А з початку цієї кризи ППО України не випустила жодної ракети, незважаючи на те, що їхній повітряний простір порушувався", - сказала Паеур.

Нагадаємо, Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, збито вчора на території України в районі населеного пункту Грабове в Донецькій області. У результаті авіакатастрофи загинули всі 298 осіб, котрі перебували на борту. За попередніми даними, лайнер було збито донецькими бойовиками, які, ймовірно, переплутали його з українським транспортником.

Пізніше МВС України опублікувало відео, на якому ЗРК "Бук" поспішно переміщують до кордону з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram