ГоловнаПолітика

МВС затримало бортпровідника Windrose за пособництво Безлеру

Співробітника авіакомпанії підозрюють у складанні карти Дніпропетровського аеропорту для бойовиків

МВС затримало бортпровідника Windrose за пособництво Безлеру
Фото: Макс Левин

Силовики затримали працівника авіакомпанії "Роза вітрів" (Windrose), якого підозрюють у терористичній діяльності.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, інформує прес-служба МВС.

Бортпровідника Романа С. затримали співробітники карного розшуку УМВС України у Дніпропетровській та Луганській областях, спільно з УСБУ в Дніпропетровській області. Як наголошується в повідомленні, у службових справах він часто бував в аеропорту "Дніпропетровськ".

"Згідно з оперативною інформацією, на початку липня він зустрівся в Горлівці Донецької області з одним із наближених до голови місцевих сепаратистів Безлера ("Бєса") на прізвисько "Балу". Слідство має інформацію, що після цієї зустрічі, громадянин Роман С. накреслив і передав "Балу" карту аеропорту "Дніпропетровськ", зазначивши на ній місця розташування військової техніки та авіації. Надалі Роман С. повернувся до виконання своїх службових обов'язків, продовжуючи інформувати своїх горлівських кураторів мобільним телефоном і за допомогою смс про частоту і час вильоту літаків ВПС України", - йдеться в повідомленні МВС.

Проти бортпровідника відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.258 КК України (тероризм). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років. Слідчі дії щодо затриманого тривають.

Нагадаємо, 2 липня під час здійснення посадки в аеропорту Дніпропетровська впав літак Су-25. Пілот втратив контроль над літаком. Після цього він намагався зробити все можливе для здійснення посадки, проте зрештою мусив катапультуватися.

Як відомо, у 2010 році авіакомпанію "Роза вітрів" придбав Ігор Коломойський, нинішній губернатор Дніпропетровської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram