ГоловнаПолітика

США закликають припинити вогонь на Донбасі

Білий Дім хоче, щоб ніщо не заважало розслідуванню

США закликають припинити вогонь на Донбасі
Фото: topwar.ru

США закликають Росію, проросійських сепаратистів та Україну підтримати негайне припинення вогню для розслідування катастрофи малайзійського лайнера в Донецькій області.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Білого Дому.

"Ми наполегливо закликаємо всі зацікавлені сторони - Росію, проросійських сепаратистів та Україну - підтримати негайне припинення вогню для забезпечення безпечного та безперешкодного доступу міжнародних спостерігачів до місця аварії", - сказано в повідомленні.

При цьому наголошується, що роль міжнародних організацій, зокрема, Організації Об'єднаних Націй та Організації з безпеки і співробітництва в Європі, може бути особливо важливою для розслідування причин падіння літака.

США підкреслюють важливість того, щоб усі докази залишалися на місці катастрофи і не було допущено виникнення підроблених доказів.

США готові надати негайну допомогу міжнародному розслідуванню, зокрема, через засоби Національної ради з безпеки на транспорті (NTSB) і Федеральної служби безпеки.

"Ми ще не маємо всіх фактів, але знаємо, що цей інцидент стався в контексті кризи в Україні, яка підігрівається російською підтримкою сепаратистів, зокрема, за допомогою зброї, техніки", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що зенітно-ракетний комплекс "Бук", з якого, за його даними, було випущено ракету, що збила малайзійський лайнер, вночі вивезли до Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram