ГоловнаПолітика

МВС та СБУ попередили серію терактів у Дніпропетровську (додано відео)

Вибухи готувалися за наказом одного з ватажків бойовиків на Донбасі

У Дніпропетровську затримано двох членів терористичної групи, які займалися підготовкою до серії терактів.

Фото: sbu.gov.ua

Як повідомляється на сайті МВС, затримання проводили оперативники УБОЗ УВС у Дніпропетровській області разом зі співробітниками УСБУ та за участю бійців спецпідрозділу "Сокіл" та "Альфа".

Згідно з оперативною інформацією, до переліку об'єктів терористичного нападу входили: будівля Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Мерефо-Херсонський залізничний міст і міські трубопроводи в Дніпропетровську.

Під час обшуку за місцем тимчасового проживання затриманих було вилучено 6 гранатометів РПГ-18 ("Муха"), топографічні карти Дніпропетровська, маски-балаклави та інше спорядження для терористичної діяльності.

Фото: sbu.gov.ua

Затриманими виявилися громадяни України, жителі Луганської області Роман Оганесян (позивний "Борода") та Едуард Ключкін (позивний "Стафф"). Вони прибули до Дніпропетровська напередодні за наказом керівника однієї з терористичних груп, що базується на Донбасі. Її керівником є громадянин Російської Федерації (судячи з усього, Ігор Гіркін чи Ігор Безлер, - ред.).

За фактом затримання відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 с. 263 (Носіння, зберігання, придбання, виготовлення вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв) і ст. 258 (Терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram