ГоловнаПолітика

Міноборони РФ заперечує причетність до катастрофи з "Боїнгом"

У Росії вважають інформацію американських ЗМІ інсинуаціями

Міноборони РФ заперечує причетність до катастрофи з "Боїнгом"
Фото: ЕРА

Міністерство оборони Російської Федерації відкидає версію про те, що літак малайзійських авіаліній збили збройні сили РФ.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони РФ.

"У зв'язку з появою різного роду інсинуацій, що стосуються дій збройних сил Російської Федерації у прикордонних з Україною районах, відповідально заявляємо, що: 17 липня засоби протиповітряної оборони збройних сил Російської Федерації в цьому районі не працювали. Літаки військово-повітряних сил Росії в російських областях, що межують з Донецьким регіоном, 17 липня цього року польоти не виконували", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, Боїнг-777 здійснював політ поза зоною дії засобів ППО Російської Федерації.

Нагадаємо, Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, впав у четвер на території України в районі населеного пункту Грабове в Донецькій області. Внаслідок авіакатастрофи загинули всі 298 осіб, що перебували на борту.

Літак летів на висоті 10 тис. 100 м. За даними МВС, його збили бойовики із ЗРК "Бук". Американські ЗМІ повідомляють і про іншу версію - ракета "земля-повітря", яка збила Boeing-777, була випущена з території РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram