ГоловнаПолітика

Сили АТО відвоювали у бойовиків 10-15 км території

За ніч терористи здійснили напади на кілька блокпостів

Сили АТО відвоювали у бойовиків 10-15 км території
Фото: fakty.ictv.ua

Сили антитерористичної операції здійснили перегрупування та замкнули кільце (в районі держкордону - лише силами окремих підрозділів, що не мають можливості повністю контролювати держкордон) і просунулися вглиб території, умовно контрольованої терористами, на 10-15 км.

Про це написав координатор групи "Інформаційного опору" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у "Фейсбуці".

На зайнятій території проводиться інженерне обладнання місцевості.

Окрім того, за даними Тимчука, за ніч терористи кілька разів обстрілювали позиції силовиків.

Так, з мінометів було обстріляно блокпости поблизу сіл Смолянинове і Муратове (обидва - Луганська область). Втрат серед військовослужбовців немає. Було відкрито у відповідь вогонь.

Окрім того, з РСЗВ "Град" бойовики обстріляли позиції сил АТО на території Луганського аеропорту. Втрат серед військовослужбовців немає.

Було скоєно напад диверсійної групи на колону сил АТО поблизу нас. пункту Капітанове (Луганська область). Втрат з нашого боку немає. У відповідь вогнем знищено щонайменше 3 диверсантів.

З автоматичної стрілецької зброї і гранатометів обстріляли блокпост сил АТО поблизу села Максимільянівка (Донецька області). Дані щодо втрат уточнюються.

Нагадаємо, в четвер президент Петро Порошенко повідомив, що за його дорученням Генеральний штаб зараз планує передислокацію військ у зоні антитерористичної операції. За його словами, буде змінена тактика АТО з урахуванням "безпосереднього залучення збройних сил іноземних держав".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram