ГоловнаПолітика

Порошенко доручив змінити тактику АТО через дії РФ

Є неспростовні докази залучення збройних сил РФ, заявив Президент

Порошенко доручив змінити тактику АТО через дії РФ
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко повідомив, що за його дорученням Генеральний штаб зараз планує передислокацію військ у зоні антитерористичної операції.

"Ми змінюємо тактику, яка дозволить нам якісно діяти в умовах безпосереднього залучення збройних сил іноземних держав", - повідомив він, відкриваючи засідання РНБО, передає прес-служба Президента.

"Ми маємо прямі і доведені випадки застосування проти України вогню з території Російської Федерації. Є відеодокази, є неспростовні розрахунки, показання, супутникові фотознімки, інша доказова база", - повідомив Президент.

За словами Порошенка, є докази застосування з боку Росії систем залпового вогню "Град", зенітних ракет проти наших літаків. "Це переводить конфлікт в абсолютно іншу площину", - підкреслив він.

Глава держави відзначив, що на засіданні РНБО буде проаналізовано можливість і необхідність часткової мобілізації.

Разом з тим Президент заявив: "Мужність і героїзм українських воїнів, які тримають під вогневим контролем українсько-російський кордон, вражаюють. Ми пишаємося нашими десантниками 79-ї бригади, нашими мотострілками 72-ї бригади, нашими спецназівцями".

Глава держави окремо відзначив підрозділи Національної гвардії, які рішуче протистояли в бою із супротивниками, яких було ідентифіковано як російських військовослужбовців. "Вони вдалим маневром відійшли на опорний пункт і не лише захистили, зірвавши операцію противника з оточення, а й перейшли в наступ", - сказав Президент.

Порошенко повідомив, що тільки за вчорашній день були атаковані 3 українських літаки. "Майстерність наших льотчиків дозволила зберегти літаки, ми втратили тільки один літак, два - посадили на аеродром, і я прийняв рішення про представлення до державних нагород обох пілотів", - повідомив він.

Нагадаємо, в останні дні сили АТО обстрілюють з території РФ. Крім того, за даними українських силових структур, 14 і 16 липня Росія збила два українських військових літаки, а в складі бойовиків зафіксовані групи військовослужбовців у формі Збройних сил РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram