ГоловнаПолітика

У районі селища Ізварине зафіксовано солдатів РФ, - РНБО

Угруповання має на озброєнні артилерію і установки "Град"

У районі селища Ізварине зафіксовано солдатів РФ, - РНБО
Фото: reparter.org

У районі прикордонного селища Ізварине (Луганська область) у складі бойовиків зафіксовано групи військовослужбовців у формі Збройних сил РФ.

Про це повідомляє інформаційно-аналітичний центр РНБО.

"Терористи нарощують угруповання сил і засобів на нашій території, в тому числі у їх складі зафіксовано групи військовослужбовців у формі Збройних сил РФ без знаків розпізнавання. Таку групу помічено в районі селища Ізварине. Угруповання має на озброєнні артилерію і установки "Град", - сказано в повідомленні.

Заяву РНБО прокоментував Дмитро Тимчук - координатор групи "Інформаційний опір", яка раніше повідомляла про факти прихованого військового вторгнення в Україну.

"Помічені" - це дуже м'яко сказано. Ми нарахували близько 300 "зелених чоловічків". Але сьогодні під час консультацій з представниками українських спецслужб отримали інформацію, що, за їх підрахунками, кількість російських військових у Донбасі вже може перевищити позначку у 400 осіб. Не заперечуємо, справа не в цифрі, а у факті: вторгнення триває повним ходом. У цих російських засланців немає документів. Їх попередило своє командування, що у разі їх полону та ідентифікації усіх терміново звільнять із лав ЗС РФ заднім числом (з датою звільнення в червні або травні)", - пише Тимчук.

За його інформацією, невдачі сил АТО останніх днів саме через те, що з ними воюють російські професіонали. "Вони роблять всю найскладнішу і криваву роботу", - зазначив експерт.

Нагадаємо, в четвер президент України Петро Порошенко офіційно визнав факти обстрілу українських військових з території Російськой Федерації і доручив Міністерству закордонних справ відреагувати на них.

Крім того, за повідомленнями українських силових структур, 14 і 16 липня Росія збила два українські військові літаки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram