ГоловнаПолітика

Порошенко запросив Японію відновлювати Донбас

Японія дасть 260 тисяч доларів на потреби переселенців

Порошенко запросив Японію відновлювати Донбас

Президент України Петро Порошенко в четвер провів зустріч з Міністром закордонних справ Японії Фуміо Кісіда.

Як повідомляється на сайті президента, Порошенко подякував Японії за потужну фінансову підтримку України - надання понад 1,5 млрд доларів фінансової допомоги на економічні реформи, з них 1,1 млрд. доларів пільгового кредиту для реалізації проекту реконструкції Бортницької станції аерації.

Також Президент відзначив виділення Японією 300 млн доларів для кредитної лінії Японського агентства гарантування експорту та інвестицій для експорту в Україну товарів, а також 100 млн доларів, угоду про надання яких підпишуть сьогодні, на програму розвитку, яку реалізують спільно зі Світовим банком.

Президент запросив Японію взяти участь у конференції донорів та інвесторів для України восени цього року.

"Порошенко закликав Японію приєднатися до низки країн, які допомагають відновленню інфраструктури, зруйнованої внаслідок дій терористів на Сході країни", - сказано в повідомленні.

Президент України також попросив передати прем'єр-міністру Сіндзо Абе запрошення відвідати Україну у зручний для нього час.

У свою чергу, Фуміо Кісіда повідомив, що Японія розглядає надання допомоги Україні в трьох напрямках - економічний розвиток, зміцнення демократії і національний діалог.

Міністр також повідомив про готовність своєї країни надати 260 тисяч доларів на потреби переселенців, змушених покинути домівки внаслідок дій бойовиків.

Окремо співрозмовники зазначили перспективи співпраці двох країн в космічній сфері.

Нагадаємо, готовність фінансувати відновлення Донбасу раніше висловили США.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що відновлення Донбасу коштуватиме значно більше ніж 8 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram