ГоловнаПолітика

Замах на Авакова організував Безлер, - МВС

Російські терористи готували замах на керівника МВС 7-9 липня

Замах на Авакова організував Безлер, - МВС
Зорян Шкиряк
Фото: gazetavv.com

Замовником і безпосереднім організатором замаху на вбивство міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова є керівник групи бойовиків, які утримують Горлівку (Донецька обл.), громадянин РФ Ігор Безлер ("Бєс"). Про це заявив радник голови МВС Зорян Шкіряк.

"7-9 липня під час перебування в зоні АТО російські терористи готували замах на вбивство керівника МВС України. Замовником та організатором цього злочину був безпосередньо диверсант Ігор Безлер", - розповів він на брифінгу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Шкіряк повідомив, що під час затримання один з керівників диверсійної групи, що брала участь у підготовці цього злочину, чинив опір і був ліквідований.

Радник голови МВС повідомив, що інших членів диверсійно-розвідувальної групи "було взято в полон і вони знаходяться під слідством". Шкіряк також додав, що другу диверсійно-розвідувальну групу затримали співробітники Служби безпеки України.

Разом з тим, він не став називати точну кількість затриманих, сказавши лише, що це "дві групи з кількох осіб".

Шкіряк наголосив, що метою цього злочину було "розбалансування правової системи".

Раніше в українських ЗМІ з'явилася інформація, що в зоні антитерористичної операції на Авакова було скоєно замах. Сам голова МВС не постраждав.

"Так, ми підтверджуємо інформацію про те, що був замах. Але про те, чи є затримані, а також інші подробиці ми поки не розголошуємо", - сказала керівник зі зв'язків з громадськістю МВС України Лариса Волкова агентству "Інтерфакс-Україна" і додала, що подробиці буде озвучено на брифінгу в четвер.

У середу перший віце-прем'єр самопроголошеної ДНР Андрій Пургін заявив "Інтерфаксу" (interfax.ru): "Звичайно, ніякого відношення ми до цього не маємо. Цілком може бути, що інсценування". У штабі "ополчення" самопроголошеної Луганської народної республіки "Інтерфаксу" також повідомили, що не причетні до замаху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram