ГоловнаПолітика

ФСБ Росії: 6 українських військових перебувають у реанімації в Ростовській області (оновлено)

Прикордонників відтіснили на територію РФ залповим вогнем

ФСБ Росії: 6 українських військових перебувають у реанімації в Ростовській області (оновлено)

Шестеро з 15 поранених українських військовослужбовців після наданої їм медичної допомоги перебувають в реанімації у лікарнях Ростовської області. Про це повідомив керівник прес-служби обласного прикордонного управління ФСБ РФ Василь Малаєв ИТАР-ТАСС.

"Їм була надана допомога. Чотири людини зараз перебувають у реанімації в лікарні міста Гукове. Ще двоє в Куйбишевській районній лікарні. У них кульові й осколкові поранення та опіки. Окрім того, у кількох людей контузія", - сказав співрозмовник.

Водночас, журналіст Всеволод Филимоненко повідомляє, що ФСБ затримала українських прикордонників, яких бойовики залповим вогнем відтіснили на територію РФ.

"Сьогодні, в прикордонному районі Луганської області, українська 72-а прикордонбригада, у складі 15 бійців, займалася вантаженням трупів у рефрижератор. У цей час, бойовики "ЛНР" почали обстріл наших солдатів, з системи "Град". Наші бійці встигли піти в сховище, але п'ятеро все одно отримали важкі поранення. Обстріли не припинялися, довелося відступати, терористи залповим вогнем витіснили українських солдатів на територію РФ, де їх вже чекали співробітники ФСБ. Комітетники заарештували всіх до єдиного і доставили в госпіталь, в російському населеному пункті Гукове", - повідомив журналіст в Facebook.

За його словами, госпіталь знаходиться в оточенні поліції РФ, в будівлі працюють десятки російських журналістів. "Керівництво АТО зв'язалося з прикордонною службою Росії з питання видачі прикордонників українській стороні, але там порекомендували звертатися до верховного головнокомандувача збройними силами РФ і поклали трубку", - написав Филимоненко.

За даними ИТАР-ТАСС, 15 поранених українських військовослужбовців були доставлені в Центральну міську лікарню міста Гукове Ростовської області в середу.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що напередодні кілька російських установок "Град" завдали удару по українській армії в районі Червонопартизанська. Момент залпу з території Росії по Україні зафіксували жителі російського міста Гукове, яке знаходиться навпроти Червонопартизанська поряд з кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram