ГоловнаПолітика

Нардепа Бригинця затримали в Білорусі

У складі групи українців депутат прямував до Воронежа до Надії Савченко

Нардепа Бригинця затримали в Білорусі
Александр Бригинец
Фото: Макс Левин

Народного депутата від партії "Батьківщина" Олександра Бригинця затримали на території Білорусі.

Про це він сам написав на своїй сторінці в Facebook.

"Сиджу під арештом з 2 громадянами Грузії. Біля входу - капітан з кийком. Тут є телевізор, дивани і туалет. Мене не впустили на територію Білорусії. Причини незрозумілі. Ніколи нічого поганого не робив і не говорив про Білорусію, тому вчинок Лукашенка для мене дивний", - повідомив депутат.

За словами Бригинця, заарештувати нардепа сусідньої країни, який рухався за дипломатичним паспортом, "це небачене хамство".

"Повернутися назад не можу в Україну, тому що немає грошей. Але є квиток до Москви, з Москви до Воронежа, з Воронежа до Москви, з Москви до Києва. Мої колеги продовжили поїздку до Воронежа і, сподіваюся, вже завтра зможуть побувати у нашої льотчиці Надії", - написав депутат.

"Повторюю, жодних причин, з яких мене не пустили на територію Білорусії і жодних пояснень, чому моє пересування обмежене, білоруські прикордонники-поліцаї не надали", - додав Бригинець.

Як повідомляли, 16 липня до Савченко вперше пустили українського консула. Вона розповіла йому, що її доставили в Росію з мішком на голові. Хоча російська сторона заявляла про те, що льотчицю затримали на території РФ як біженку, яка незаконно перетнула кордон.

Україна вимагає від РФ негайно звільнити українську льотчицю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram