ГоловнаПолітика

Понад 6 тис. громадян повернулися поїздами у звільнені райони Східної України

1,5 тис. осіб з Донецької та Луганської областей на Південній залізниці було надано тимчасовий притулок

Понад 6 тис. громадян повернулися поїздами у звільнені райони Східної України
Архив
Фото: tov-tob.livejournal.com

Після відновлювальних робіт у населені пункти, звільнені від бойовиків, повертаються місцеві жителі, які раніше були змушені покинути свої будинки: з 9 по 14 липня приміським електропоїздом №6289 сполученням Харків-Пасажирський - Лозова - Слов'янськ до Слов'янська вирушило 6,1 тис. осіб. Про це повідомляє Південна залізниця, передає "Інтерфакс-Україна".

"Із 7 липня здійснюються перевезення пасажирів за маршрутом Харків - Сватове - Київ. Протягом восьми днів поїздом № 525/526 Харків - Сватове - Харків формування Південної залізниці район проведення антитерористичної операції покинули 314 осіб", - наголошується в прес-релізі Південної залізниці

З 8 липня відновлено щоденне курсування приміського поїзда до станції Слов'янськ.

Крім того, з 30 травня по 14 липня 2014 року 1,589 тис. осіб з Донецької та Луганської областей на Південній залізниці було надано тимчасовий притулок. Для матерів і дітей Південна залізниця організувала безкоштовне розміщення в кімнатах матері та дитини та кімнатах відпочинку на всіх вокзалах магістралі, а також у відомчих готелях.

"Громадяни, яким довелося покинути район проведення антитерористичної операції, мають можливість перебувати в наданих місцях від кількох годин до кількох днів. Найбільшу кількість переселенців із зони проведення АТО прийняв вокзал Харків-Пасажирський та готель"Експрес"- 1,409 тис. осіб", - повідомила прес-служба Південної залізниці.

Нагадаємо, за даними РНБО, із зони АТО в Донецькій і Луганській областях виїхало 32 тис. жителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram