ГоловнаПолітика

Іноземним дипломатам надали докази "російського вторгнення" в Україну

Чалий закликає дипломатів користуватися тільки перевіреною інформацією

Іноземним дипломатам надали докази "російського вторгнення" в Україну
Валерий Чалый
Фото: Макс Левин

Чисельні факти нелегального перетину російсько-українського кордону важкою технікою та застосування бойовиками в Донецькій та Луганській областях російської зброї і технологій були представлені керівникам дипломатичних установ, акредитованих в Україні, під час зустрічі із заступником голови Адміністрації президента України Валерієм Чалим та міністром закордонних справ Павлом Клімкіним, повідомляє прес-служба президента.

Зокрема, заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий повідомив про те, що транспортний літак Ан-26 Збройних сил України було збито засобами, яких немає у терористів. Міністр Клімкін зазначив, що літак здійснював політ на висоті 6500 метрів, і його могли уразити тільки силами протиповітряної оборони або з іншого літака.

Чалий акцентував увагу на тому, що Україна знаходиться під атакою зовнішніх сил - "це питання не тільки України, але й безпеки Європи і всього світу". "Ми відкриті до пошуку рішень, тому що президент України Петро Порошенко - президент миру, а не війни", - підкреслив він і додав, що "Україна має право захистити себе, а міжнародне співтовариство, зрештою, має переходити до більш рішучих дій".

Також Чалий звернувся до дипломатичного корпусу із закликом користуватися тільки перевіреною інформацією. Він навів приклад, як російське телебачення повідомило про факт нібито знущання над дружиною і дитиною сепаратиста, цей сюжет поширили міжнародні телеканали, але перевірка показала, що "вся ця історія - суцільна брехня і не більше, ніж постановка".

"Щодня стає все важче не застосовувати термін "російське вторгнення" в Україну", - заявив Чалий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram