ГоловнаПолітика

Нелю Штепу заарештували на два місяці

Екс-мера Слов'янська підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України

 Нелю Штепу заарештували на два місяці
Фото: sportclub-isd.com

Екс-мера Слов'янська Нелю Штепу заарештували на 2 місяці. Її підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України.

"Прокуратура Харківської області розпочала кримінальне провадження за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, здійснене представником влади, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3. Ст. 110 КК України). Підозра у скоєнні вказаного злочину оголошена Слов'янському міському голові", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області.

Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без визначення розміру застави строком на 2 місяці.

Досудове розслідування проводиться слідчими прокуратури, оскільки Штепа є чиновником органу державного самоврядування 3 категорії. Зараз проводяться необхідні слідчі дії, призначено групу прокурорів - процесуальних керівників. Перебіг слідства перебуває на контролі керівництва прокуратури Харківської області.

Нагадаємо, 5 липня з приходом до Слов'янська української армії Штепу звільнили з полону бойовиків, в якому вона перебувала з середини квітня. Після звільнення вона поїхала в Красний Лиман. 11 липня МВС затримало Штепу.

Штепа запам'яталася закликами до Путіна ввести війська та публічною підтримкою "референдуму" про незалежність Донецької області. Проте це не врятувало її від відставки - бойовики змусили її написати заяву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram