ГоловнаПолітика

Мер Донецька виїхав з міста через ультиматум бойовиків ДНР

Градоначальник заявив, що його життю загрожує небезпека

Мер Донецька виїхав з міста через ультиматум бойовиків ДНР
Фото: www.segodnya.ua

Мер Донецька Олександр Лук'янченко не прийняв ультиматум самопроголошеної Донецької народної республіки і покинув місто.

"Від мене зажадали займатися не забезпеченням життя містян, а забезпеченням військових потреб ДНР, в тому числі, на шкоду жителям. Весь цей час я намагався налагодити діалог для мирного вирішення конфлікту. Однак, мені прямо заявили, що мирні ініціативи не цікавлять військових ДНР. Я не приймаю висунутий мені ультиматум", - сказав мер у відеозверненні до жителів міста.

Він зазначив, що залишається прихильником мирних переговорів: "На жаль, моя позиція не дозволяє мені залишатися в Донецьку, тому що мені прямо заявили, що в цьому випадку можливе моє фізичне усунення".

Мер Донецька перебуває в Києві і має намір там відстоювати інтереси міста до зміни ситуації.

"Я сподіваюся, що на час моєї відсутності військові сили ДНР залишать можливість міським службам підтримувати життєдіяльність міста", - сказав донецький градоначальник.

"Я був і залишаюся на постійному зв'язку з усіма підрозділами міського господарства і сподіваюся, що ми зможемо забезпечити його роботу. Я щиро жалкую, що не можу перебувати в місті і сподіваюся на швидке вирішення цього жахливого конфлікту", - сказав Лук'янченко.

Як повідомляє "ОстроВ", "прем'єр-міністр" самопроголошеної Донецької народної республіки Олександр Бородай, який раніше повернувся з Москви, заявив, що Лук'янченко "змушений буде піти у відставку" за умови відсутності лояльності стосовно самопроголошеної Донецької народної республіки. Він розповів, що між командиром бойовиків Ігорем Стрєлковим (Гіркін) і міським головою Донецька Олександром Лук'янченком "відбулася серйозна розмова".

"Ми знаємо мера Олександра Лук'янченка як хорошого господарника, - сказав "прем'єр" ДНР. - Але він повинен бути лояльним щодо Донецької народної республіки. Якщо мер не погодиться з нами співпрацювати, то буде змушений піти".

Зазначимо також, раніше президент Петро Порошенко проводив консультації з Лук'янченком. Він також пообіцяв меру Донецька, що в місті не буде застосовуватися така сама військова тактика, яка використовувалася в Слов'янську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram