ГоловнаПолітика

В АП заперечують зволікання з ратифікацією УА

Валерій Чалий пропонує не порівнювати Молдову та Україну

В АП заперечують зволікання з ратифікацією УА
Валерий Чалый
Фото: Макс Левин

Заступник глави Адміністрації президента Валерій Чалий заявив, що процес підготовки до ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС йде згідно з процедурою.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Інтер", повідомляє прес-служба президента.

"Ми зараз йдемо за процедурами. Після всіх віз 28-ми міністерств 28 країн ЄС вона потрапляє на візування та правову оцінку до Міністерства юстиції України. Після того заходить до президента і вноситься до парламенту. Тобто йде послідовний демократичний процес", - сказав він.

Чалий підкреслив, що ця Угода є важливою для України, тому поспіх у процесі її ратифікації недоречний. "Ми не хочемо, щоб було так, як було з горезвісними харківськими угодами, пам'ятаємо до чого це призвело", - зазначив він.

На зауваження про те, що Молдова ратифікувала свою Угоду з ЄС, заступник глави АП зазначив, що в кожній країні затверджено свій порядок зазначеного процесу. "Зовсім інша процедура в Молдові: обсяги торгівлі інші, процедура ратифікації інша, ніж в Україні. Тому порівнювати я б не став", - сказав Чалий.

Він також зазначив, що на процес ратифікації та зміст Угоди не впливають консультації щодо неї в тристоронньому форматі Україна - ЄС - Росія. "Консультації не відноситься до процесу ратифікації. Жодна буква Угоди змінена не буде", - підкреслив заступник глави АП.

Нагадаємо, на початку липня президент Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ якнайшвидше підготувати та узгодити з Євросоюзом план ратифікації Угоди про асоціацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram