ГоловнаПолітика

СК РФ зробив підозрюваними 14 українських військових

Боротьба з терористами - злочинна, вважають у Росії

СК РФ зробив підозрюваними 14 українських військових

Слідчий комітет Російської Федерації повідомив, що підозрює 14 українських військовослужбовців у військових злочинах на сході України.

Як повідомляють на сайті відомства, нові підозрювані з'явилися в рамках розслідування кримінальної справи "за фактом застосування заборонених засобів і методів ведення війни". За версією СК РФ, підозрювані причетні "не тільки до вбивств і бомбардування мирного населення на території південного сходу України, а й до вбивства російських громадян".

Зокрема, в убивстві оператора Первого канала Анатолія Кляна підозрюють командира дивізіону донецького зенітного ракетного полку полковника Малама, який, за версією слідства, особисто віддав наказ стріляти на ураження в цивільних осіб, у результаті чого вбили Анатолія Кляна.

"Також, за даними слідства, до проведення каральної операції проти мирного населення причетні також начальники армійської авіації України Піструга, Сліпченко, а також командувач військами оперативного корпусу "Північ" Колесник, командир 51 окремої механізованої бригади Яцков, командир артилерійської групи Папченко, льотчики Збройних сил України Мамчур, Погорілий, Алімжиєв та Іщенко, а також командири і керівники батальйонів "Азов", "Айдар", "Дніпро", "Донбас" Шпар, Гончар, Мельничук, Береза, Семенченко і кілька інших осіб з-поміж командувачів військовослужбовців Збройних сил України, керівники і члени Національної гвардії та "Правого сектору", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, справу проти українських силовиків через антитерористичну операцію СК РФ порушив наприкінці травня. У її рамках, зокрема, розслідують справи проти дніпропетровського губернатора Ігоря Коломойського і глави МВС Арсена Авакова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram