ГоловнаПолітика

Міноборони: біля Зеленопілля загинули 19 солдатів, 93 поранені

У відповідь по бойовиках завдано авіаудару

Міноборони: біля Зеленопілля загинули 19 солдатів, 93 поранені
Фото: twitter.com/RuPhotoMilitary

Міністерство оборони на своєму сайті повідомляє, що внаслідок обстрілу біля Зеленопілля Луганської області загинули 19 військовослужбовців Збройних сил України, ще 93 отримали поранення.

"У ніч із 10 на 11 липня підрозділи батальйонної тактичної групи механізованої бригади вийшли в опорний пункт у район 17 км на південний схід населеного пункту Ровеньки Луганської області (відстань між Зеленопіллям і Ровеньками - менш ніж 30 км, - ред.) із завданням прикриття певної ділянки державного кордону. О 4.30 ранку в їхній бік терористами був відкритий вогонь з реактивної системи залпового вогню БМ-21 "Град". У результаті обстрілу загинули 19 військовослужбовців Збройних сил України, ще 93 отримали поранення", - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними, бойовики стріляли з відстані більш ніж 15 км. У відповідь завдано удару авіації. Інформацію про знищення реактивної системи залпового вогню БМ-21 "Град" уточнюють.

"Керівництво Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних сил України висловлює щирі співчуття батькам, рідним і близьким загиблих військовослужбовців у зв'язку з трагічною непоправною втратою", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше офіційний спікер антитерористичної операції Владислав Селезньов повідомив, що за минулу добу в зоні антитерористичної операції загинули 23 силовики.

Керівник Управління інформаційної безпеки при Нацгвардії Юрій Стець уточнив, що 19 військових загинули біля Зеленопілля, а ще двоє військових і два прикордонники - біля пропускного пункту "Довжанський".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram