ГоловнаПолітика

Олександр Янукович заявив про арешт $11 млн на рахунках у Швейцарії і $200 тис. в Україні

Син колишнього президента зізнався, що зумів вивести частину грошей з України

Олександр Янукович заявив про арешт $11 млн на рахунках у Швейцарії і $200 тис. в Україні
Фото: azh.kz

Син колишнього президента України, власник групи компаній "Мако" Олександр Янукович заявив, що на рахунках його фірми у Швейцарії арештували $11 млн, на його особистому рахунку в Україні - $200 тис.

Про це він сказав в інтерв'ю LB.ua.

"На допиті директора у Швейцарії були мої англійські адвокати. Там заморожено рахунки на близько 11 мільйонів доларів. Це ті операційні гроші, які там були на рахунках компанії. Інших рахунків, попри роздуту кампанію, ні я, ні мій батько, ні мій брат не мали. Я мав особистий рахунок тільки у своєму банку в Україні", - заявив Янукович. На уточнювальне запитання він додав, що на українському рахунку в нього заблокували близько $200 тис.

При цьому він підтвердив, що йому вдалося вивести частину своїх грошей з території України, але не уточнив, скільки саме.

"Я виїхав дійсно з кількома тисячами доларів, але ви повинні розуміти, що я людина, яка все-таки займалася все життя бізнесом, і я знайшов спосіб забезпечити своє існування. У мене були деякі кошти, на які я живу сьогодні. Які перебували на території України", - заявив Янукович.

При цьому на питання, чи зумів вивести свої гроші з України його батько, Олександр Янукович заявив: "Це потрібно в нього запитати".

Нагадаємо, в.о. генерального прокурора Олег Махніцький у квітні заявив, що колишній президент Янукович і кілька українських екс-чиновників вивезли в Росію $32 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram