ГоловнаПолітика

Порошенко визначився зі своєю квотою в ЦВК

Парламент призначить за поданням Порошенка 12 членів ЦВК

Порошенко визначився зі своєю квотою в ЦВК
Фото: gazetavv.com

Президент Петро Порошенко має намір запропонувати Верховній Раді призначити членами Центральної виборчої комісії за своєю квотою Андрія Магеру, Світлану Кустову, Євгенія Радченка та Сергія Підгорного. Про це "Українським Новинам" повідомили джерела.

За даними джерел в органах державної влади, Порошенко внесе за своєю квотою кандидатуру Кустової (юрист, уповноважений представник Порошенка в ЦВК на позачергових президентських виборах 25 травня) і Радченка (юрист, директор з розвитку міжнародної громадської організації "Інтерньюз-Україна").

Джерело в Раді на умовах анонімності повідомило, що фракція "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" домовилася з президентом про те, що він призначить за своєю квотою, запропонованого нею кандидата Підгорного (колишній депутат Ради від фракції "Блок Юлії Тимошенко - Батьківщина").

Також багато хто з депутатів запевнили в тому, що Магера (заступник голови ЦВК) буде перепризначений до нового складу комісії саме за квотою Порошенка.

Всього парламент призначить за поданням Порошенка (у якому, відповідно до закону, повинні бути враховані пропозиції депутатських фракцій і груп) 12 членів комісії (у стількох закінчився термін повноважень 1 червня).

Нагадаємо, фракції і депутатські групи Верховної Ради визначилися з кандидатурами на посаду членів Центральної виборчої комісії за своєю квотою і запропонували їх на розгляд президента.

Група "Економічний розвиток" запропонувала призначити членом ЦВК Дмитра Гапченка (довірена особа кандидата в президенти, колишнього посла України у Великобританії Сергія Комісаренка на виборах 2004 року і кандидата до Київської міської ради від Партії регіонів у 2008 році). Група "Суверенна європейська Україна" внесла кандидатуру Віталія Максимяка (керівника управління кадрів Апарату Ради, колишнього голови-керівника апарату Волинської обласної державної адміністрації).

Фракція "Український демократичний альянс за реформи" (УДАР) Віталія Кличка пропонує Порошенку призначити членом комісії Віталія Плукаря (адвоката, керівника юридичного департаменту партії УДАР). Фракція "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" запропонувала кандидатуру Івана Картавого (голови окружної виборчої комісії одномандатного округу № 223 (Шевченківський район Києва) на повторних виборах депутата Ради в 2013 році і заступника голови київського міського виборчкому на виборах мера столиці і депутатів Київради в 2014 році), вибираючи між ним і Миколою Гармашем (представник центрального виборчого штабу кандидата в президенти, лідера партії Олега Тягнибока на виборах 2014 року і координатора роботи Кримського виборчого штабу "Свободи" на парламентських виборах 2007 року). Фракція "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" внесла на розгляд Порошенка чотири замість двох кандидатур: кандидатури Жанни Усенко-Чорної (заступника голови ЦВК), Ігоря Жиденка та Юлії Швець (членів Центрвиборчкому), а також Сергія Підгорного (колишнього депутата Ради від фракції "Блок Юлії Тимошенко - Батьківщина").

Фракція Партії регіонів запропонувала кандидатури Михайла Охендовського (голови Центрвиборчкому) та Тетяни Лукаш (члена комісії), відмовившись в останній момент від кандидатури Владислава Забарського (колишнього першого заступника міністра Кабінету Міністрів, представника кандидата в президенти від ПР Михайла Добкіна в ЦВК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram