ГоловнаПолітика

МЗС РФ: Надію Савченко правочинно судити в Росії

У Москві посилаються на арешт льотчиці на російській території

МЗС РФ: Надію Савченко правочинно судити в Росії
Лукашевич
Фото: http://news2000.com.ua

Українську льотчицю Надію Савченко правочинно судити в Росії, тому що її заарештували на російській території.

Про це 10 липня заявив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич, повідомляє РИА Новости.

"Чому на нашій території? По-перше, вона була взята під арешт на російській території, і відповідно застосування російського законодавства цілком зрозуміле для з'ясування причин і пред'явлення відповідних обвинувачень", - відповів Лукашевич в четвер на питання, на якій підставі українського військовослужбовця мають намір судити в Росії, якщо інкримінований їй злочин було скоєно в Україні.

Нагадаємо, Савченко брала участь в боях у складі добровольчого батальйону "Айдар" і в червні потрапила в полон до сепаратистів під містом Щастя в Луганській області. 20 червня в Інтернеті з'явилося відео допиту Савченко терористами.

8 липня з'явилася інформація, що Савченко перебуває в СІЗО Воронежа. Їй пред'явили обвинувачення в пособництві вбивству журналістів ВДТРК під Луганськом.

У СК РФ також стверджують, що Савченко була затримана в РФ після того, як перетнула кордон без документів під виглядом біженки.

Раніше в четвер глава правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров в коментарі LB.ua заявив, що Росія поводиться абсолютно беззаконно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram