ГоловнаПолітика

Терористи Стрєлкова покинули Сіверськ (оновлено)

У штабі АТО підтверджують цю інформацію

Терористи Стрєлкова покинули Сіверськ (оновлено)
Игорь Стрелков
Фото: instagram.com/sashakots

Сепаратисти повідомили, що покинули Сіверськ (Донецька область), щоб уникнути оточення міста.

Про це повідомляє сепаратистський сайт "Русская весна" з посиланням на ватажка бойовиків Ігоря Стрєлкова.

"Сіверськ уночі залишили, щоб уникнути оточення. Від ранку триває бій на Карлівці. Два українські танки горять. Атаку відбито", - цитує сайт Стрєлкова.

Утім, за деякими даними, із Сіверська вийшли тільки люди Стрєлкова, а банда Олексія Мозгового орудує там досі.

Згодом спікер АТО Владислав Селезньов підтвердив інформацію, що бойовики залишили Сіверськ.

"Сили АТО провели комплекс заходів для блокування і звуження зони контролю території, де перебувають терористи. Одним із завдань силовиків є сковування частини сил бойовиків на рубежі Сіверськ-Лисичанськ. Зазначена тактика успішно виконала свої завдання. Одночасно максимально забезпечуючи безпеку власних сил, військовослужбовці, залучені до операції АТО, здійснили низку заходів для створення мережі блокпостів, що дозволило оточити сили противника. Тим самим обмеживши бойовиків у вчиненні опору. Після того як бойовики усвідомили, що сили АТО повністю обмежили їхнє поле для маневрів і наступів, ті були змушені втікати, покинувши н.п. Сіверськ. Активна фаза АТО в районі Сіверська триває", - написав він у "Фейсбуці".

За даними сайту "Русская весна", сили АТО завдали важкого удару під Сіверськом, щоб відрізати групу військ Олексія Мозгового і блокувати укріпрайон сепаратистів Лисичанськ-Сєвєродонецьк-Рубіжне.

"Результат цієї битви має колосальне значення для подальшого перебігу війни", - повідомляє сайт.

У прес-центрі АТО підтвердили інформацію про бойові дії в районі Сіверська. Повідомляють, що в ніч на 10 липня під час спеціальних дій у районі Сіверська "піхотинці вступили у вогневий контакт із бойовиками. Унаслідок бою знищено два мінометні розрахунки і зруйновано фортифікаційні споруди бойовиків. Під час бою було поранено двох військовослужбовців, пошкоджено танк".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram