ГоловнаПолітика

Російський суд залишив під вартою Надію Савченко до 30 серпня (оновлено)

Апеляцію на запобіжний захід ще не розглядали

Російський суд залишив під вартою Надію Савченко до 30 серпня (оновлено)
Надежда Савченко

Новоусманський райсуд Воронезької області 9 липня заарештував українську льотчицю Надію Савченко на два місяці - до кінця серпня.

Воронезький обласний суд сьогодні, 10 липня, повернув матеріали справи до районного суду, оскільки Надії не вручили документів українською мовою, повідомила прес-секретар облсуду Лада Петіна агентство

"РБК-Україна"."Задовольнили клопотання захисту Савченко. Суд постановив, що було порушено права Савченко - були їй надані матеріали її рідною мовою", - зазначила Петіна.

При цьому, як зазначила Петіна, запобіжний захід для Савченко її захист не оскаржив. "Це вже захист потім захоче. Якщо буде оскаржувати, то це розглядатиме Воронезький облсуд", - зазначив Петіна.

Як повідомляли, 31-річна штурман Надія Савченко пройшла армійську школу ПДВ, відслужила в складі українського миротворчого контингенту в Іраку, після чого закінчила Харківський університет повітряних сил імені Івана Кожедуба.

Вона брала участь у боях у складі добровольчого батальйону "Айдар" і в червні потрапила в полон до сепаратистів під містом Щастя в Луганській області.

Напередодні стало відомо, що Савченко перебуває в СІЗО в російському Воронежі, їй пред'явили звинувачення в пособництві вбивству журналістів ВДТРК під Луганськом.

У СК РФ також стверджують, що Савченко затримали в РФ після того, як вона перетнула кордон без документів як біженка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram