ГоловнаПолітика

Меркель і Олланд знову поговорять з Путіним про ситуацію в Україні

Європейські політики вимагають, щоб РФ вплинула на сепаратистів і належно контролювала кордон з Україною

Меркель і Олланд знову поговорять з Путіним про ситуацію в Україні
Фото: www.merkur-online.de

Голова німецького уряду Ангела Меркель разом з президентом Франції Франсуа Олландом планують найближчим часом знову обговорити з президентом Росії Володимиром Путіним питання припинення бойових дій у східних областях України.

Про це йдеться в повідомленні канцелярії французького президента, оприлюдненому за підсумками сьогоднішньої розмови Меркель і Олланда з Президентом України Петром Порошенком.

Учасники розмови вкотре акцентували, що необхідно ухвалити "швидке політичне рішення", яке дозволило б домогтися двостороннього припинення вогню, створення механізмів контролю за українсько-російським кордоном за участю ОБСЄ та звільнення заручників, пише УНІАН.

Крім того, європейські політики знову наголосили, що важливо, аби Російська Федерація вплинула на сепаратистів, щоб вони почали переговори з українською владою, а також як слід контролювала кордон з Україною.

Нагадаємо, минулого тижня Олланд і Меркель уже розмовляли з Путіним на тему врегулювання конфлікту в Україні і закликали його вплинути на сепаратистів, щоб вони погодилися на переговори з українською владою і припинили бойові дії.

Як повідомляла сьогодні прес-служба Президента України, під час тристоронньої телефонної розмови Порошенко, Меркель і Олланд констатували відсутність прогресу з боку РФ у виконанні домовленостей щодо ситуації на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram