ГоловнаПолітика

Порошенко поговорив з Меркель та Олландом

Президент розповів європейським лідерам про Надію Савченко

Порошенко поговорив з Меркель та Олландом
Фото: http://president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко провів тристоронню телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом.

Як повідомляє прес-служба Президента України, Порошенко висловив велику подяку Німеччині та Меркель за рішення про виділення 2,5 млн євро на потреби жителів Слов'янська і Краматорська, що постраждали від дій терористів, які зруйнували інфраструктуру цих міст.

"Ми сприймаємо це рішення не тільки як фінансову, а й як дуже важливу моральну підтримку з боку країн ЄС", - підкреслив Петро Порошенко.

Президенти і канцлер обговорили подальші кроки з деескалації ситуації на Донбасі. Порошенко зазначив, що Україна цінує зусилля і підтримку Франції та Німеччини в питанні мирного врегулювання.

Глава держави поінформував співрозмовників про ситуацію на сході держави, зокрема про визволення від бойовиків останнім часом п’яти міст у Донецькій області. Однак, додав Порошенко, ситуація залишається напруженою через концентрацію терористів у Донецьку і подальше надходження їм зброї через російсько-український кордон.

При цьому співрозмовники констатували відсутність прогресу з боку Росії у виконанні раніше досягнутих домовленостей.

Президент підкреслив, що члени тристоронньої контактної групи відкриті для обговорення різних варіантів місця і часу наступного засідання, але інша сторона не демонструє такої готовності.

Президент також звернув увагу на той факт, що пілота Збройних Сил України Надію Савченко захопили бойовики на території Луганської області і нещодавно її виявили у в'язниці російського міста Воронеж. Президент назвав неприпустимими випадки вивозення захоплених терористами заручників на територію Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram