ГоловнаПолітика

СК Росії пред'явив звинувачення Надії Савченко в убивстві російських журналістів (оновлено)

Надії Савченко може загрожувати довічне ув'язнення

СК Росії пред'явив звинувачення Надії Савченко в убивстві російських журналістів (оновлено)
Фото: стоп-кадр с ролика на Youtube

Слідчий комітет Росії висунув звинувачення українській льотчиці Надії Савченко в тому, що вона брала участь у вбивстві російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина.

Про це повідомив ИТАР-ТАСС із посиланням на представника СК РФ Володимира Маркіна.

"Пред'явлено обвинувачення громадянці України Надії Савченко в посібництві у скоєнні вбивства журналістів ВГТРК. Вона була затримана на території Росії і взята під варту", - повідомив Маркін.

Частина 2 статті 105 Кримінального кодексу РФ, за якою обвинувачують Савченко, передбачає максимальне покарання у вигляді довічного ув'язнення.

Савченко підозрюють у тому, що за її вказівкою було здійснено мінометний обстріл групи російських журналістів.

"Щодо затримання Савченко, то як з'ясувалося, вона без документів, під виглядом біженки, перетнула кордон Росії. І під час перевірки документів в одному з населених пунктів її затримали для встановлення особи. Після цього з'ясувалося, що Савченко проходить як підозрювана у кримінальній справі про вбивство російських журналістів", - йдеться в

заяві слідкому.

Нагадаємо, бойовики полонили Савченко в червні. У вівторок, 8 липня, з'явилася інформація про те, що льотчиця перебуває в СІЗО у Воронежі. Міністерство закордонних справ висловило протест у зв'язку з незаконним вивезенням Надії Савченко на територію Росії і вимагає повернути її в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram