ГоловнаПолітика

У Нацгвардії запевняють, що не мають на озброєнні установок "Град"

Військові просять місцеве населення бути пильними

У Нацгвардії запевняють, що не мають на озброєнні установок "Град"
Установка <<Град>>
Фото: novosti.dn.ua

Національна гвардія заперечує наявність на своєму озброєнні установок "Град".

"Останнім часом у районі проведення АТО трапляються випадки, коли терористи, вдаючи із себе представників Національної гвардії, поблизу населених пунктів зміцнюють блокпости і розміщують установки артилерійського вогню "Град". Просимо місцеве населення не піддаватися на провокаційні дії і повідомлення з боку терористів", - йдеться в повідомленні прес-служби Нацгвардії.

"Командування Національної гвардії України офіційно повідомляє, що підрозділи Національної гвардії не мають на озброєнні установок "Град" і у своїй повсякденній діяльності керуються законодавством України і не застосовують зброю проти мирного населення", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, у штабі АТО раніше заявили, що вранці 2 липня бойовики обстріляли житлові райони селища Станиця Луганська, після чого заявили, що це наслідки невдалої атаки української авіації. В результаті обстрілу є жертви серед мирного населення, а також постраждали цивільні будівлі. У РНБО в четвер також підтвердили, що селище було обстріляно із системи "Град", але не українськими силовиками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram