ГоловнаПолітика

Прокуратура оголосила в розшук першого заступника міністра АПК

Мабуть, мова йде про Івана Бісюка

Прокуратура оголосила в розшук першого заступника міністра АПК
Иван Бисюк

Прокуратура Київської області повідомила про підозру у зловживанні владою і службовим становищем першого заступника міністра аграрної політики і продовольства України.

Про це повідомляється на сайті відомства.

Встановлено, що чиновник незаконно погодив відчуження 350 гектарів землі в селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району. Зокрема, перший заступник міністра без установленої законом процедури підписав документ, яким припинено право постійного користування земельною ділянкою державним підприємством "Пуща-Водиця".

Однак згідно із законодавством таке рішення ухвалює виключно колегіально Державний комітет із земельних ресурсів України та центральні органи виконавчої влади.

Згодом землі вартістю понад 370 млн грн в грудні 2012 року безоплатно передали у приватну власність фізичним особам.

Таким чином, незаконні дії чиновника кваліфіковано за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України, тобто умисне, в інтересах третіх осіб, використання службовою особою влади та службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.

Підозрюваного оголошено у розшук. Досудове розслідування триває.

На сайті прокуратури прізвище чиновника не вказано, проте у вересні 2012 року президент Віктор Янукович призначив першим заступником міністра аграрної політики і продовольства Івана Бісюка.

У новому складі Кабміну Бісюк зберіг цю посаду. Однак наразі на сайті Мінагрополітики Бісюка у списку керівників міністерства немає.

Фото: Принт-скрин сайта МинАПК

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram