ГоловнаПолітика

Луганська міськрада повідомила про поранених унаслідок артилерійського обстрілу

Виявлено 9 снарядів, які не вибухнули, деякі застрягли в будинках

Луганська міськрада повідомила про поранених унаслідок артилерійського обстрілу
Фото: http://novosti.lugansk.ua/

Прес-служба Луганської міськради повідомляє, що в понеділок по Луганську вели артилерійський вогонь, унаслідок чого постраждали люди, пошкоджено кілька об'єктів.

Зокрема, як сказано в повідомленні, стрілянину було чутно в районах Східноукраїнського національного університету ім. В. Даля, Гострої Могили, інженерного корпусу, вул. Веселогорівської, вул. Проектної.

Виявлено 9 снарядів, які не розірвалися. Два снаряди влучили в будинок і застрягли у стіні в провулку 1-й Нагорний, 69; впали боєприпаси по вул. Артема, 138 (поки не знайшли); вул. Енгельса, 12 (3 особи поранені); в провулку Карачаївському, 58 знешкодили снаряд. Виявлено снаряди за адресами: вул. Зої Космодем'янської, 14-А, вул. Рудя, 55-А, вул. Набережна, 22, вул. Рабкорівська, 38, вул. Фруктова, 24. Боєприпас влучив у будинок вул. Проектній, 4, а також у дах будинку за адресою вул. Веселогорівська. Зруйновано хлів за адресою вул. Крута, 121. У кварталі Пролетаріату Донбасу в будинок №21 у горищне приміщення влучив снаряд. Жертв немає.

Виявлено снаряд на проїжджій частині біля 22-ї школи.

О 18:40 унаслідок обстрілу перебито дроти тролейбусних маршрутів №10 і №6. На відновлення вислано аварійну бригаду.

Унаслідок обстрілу в автомобіль для перевезення води "Лісова прохолода" влучив снаряд, автомобіль загорівся, водій поранений. Пожежу погасили, водія доправили в обласну лікарню.

Ще одне займання зареєстрували о 10:30 - бригада пожежників гасила пожежу на складах по вул. Фабричній.

У медичні заклади надходять постраждалі з пораненнями. З вул. Артема, 243 у 8 міськлікарню доправили чоловіка з осколковим пораненням. У лікарні доставили двох осіб із вогнепальними пораненнями з вул. Фрунзе, 130 та вул. Достоєвського, 131.

За минулу добу здійснено 210 виїздів карет швидкої допомоги. Із них 5 за фактом вогнепальних поранень і травм. Постраждалих мирних жителів із вогнепальними й осколковими пораненнями доправили в міську лікарню №8.

Диспетчер ЛЕО повідомив про вимкнення електроенергії о 10:00 в селищі Вергунка. Близько 11:00 світло зникло по вул. Червонопрапорній, вул. Грабовського, у кварталі Щербакова і кварталі Луганському. До 15:00 лінії відновили. Близько восьмої вечора електроенергію вимкнули в Кам'янобрідському районі. Через складну ситуацію роботи проводять уранці 8 липня. Усього через обстріли та пошкодження ліній за добу відключено близько 5000 абонентів. Там, де електропостачання ще не відновили, роботи тривають від самого ранку.

О 10:40 у зв'язку з пошкодженням у районі ст. Кондрашевська, у районі східних кварталів, не було холодної води. До 18:00 водопостачання відновили.

Нагадаємо, вранці у вівторок у Луганську осколки снаряди влучили в маршрутне таксі, загинули дві людини, ще чотири отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram