ГоловнаПолітика

Чалий: вступ України в НАТО не в порядку денному

Наразі це питання розколює суспільство, вважають в АП

Чалий: вступ України в НАТО не в порядку денному
Валерий Чалый
Фото: Макс Левин

Заступник голови Адміністрації президента України Валерій Чалий вважає, що питання вступу України в НАТО наразі неактуальне.

"Я вважаю, що позаблоковість, у якій ми зараз перебуваємо, - це погана модель... Ми побачили, що Будапештський меморандум не працює, у нас немає системи колективної безпеки, немає жодних нових механізмів, і ми у вакуумі", - сказав Чалий у понеділок ввечері в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Разом із тим, на думку заступника голови Адміністрації президента, тема приєднання України до НАТО нині не є актуальною.

"Ми сьогодні ще не можемо говорити про фактори, які розколюють суспільство. Усе-таки питання приєднання до НАТО ще розколює", - зазначив Чалий.

За його словами, цю тему слід порушувати, коли будуть вирішені проблеми всередині країни, а також будуть спостерігатися зміни настроїв у суспільстві, буде відповідна підтримка людей.

"Сьогоднішньої нашої взаємодії із цією найпотужнішою організацією, яка забезпечує безпеку в Європі, достатньо, щоб ми рухалися в тому напрямку, який вказано в наших основоположних документах", - додав він.

Нагадаємо, позаблоковий статус України закріплено законом про засади зовнішньої і внутрішньої політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram