ГоловнаПолітика

СБУ спіймала двох бойовиків Безлера

Групу готували в розвідники російського Генштабу

СБУ спіймала двох бойовиків Безлера
Фото: sbu.gov.ua

Контррозвідка СБУ 4 липня в Харківській області затримала двох громадян України, які у складі розвідувально-диверсійної групи ГРУ Генштабу ЗС РФ під керівництвом Ігоря Безлера захоплювали адмінбудинки органів держвлади та правоохоронних органів України, захоплювали заручників і вели бойові дії проти українських військових.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

За свідченнями бойовиків, їхня група була сформована представниками Головного розвідувального управління Генштабу збройних сил РФ і пройшла спеціальну бойову підготовку в таборі російської спецслужби на території Криму.

Основна увага під час підготовки приділялася оволодінню навичками застосування стрілецької зброї та вчинення диверсій на різних об'єктах інфраструктури та життєдіяльності.

Надалі група була нелегально переправлена російською військовою розвідкою на територію України через Ростовську область РФ каналом, який контролювався прикордонниками ФСБ Російської Федерації.

Нагадаємо, 6 липня СБУ затримала близького соратника ватажка бойовиків Ігоря Гіркін ("Стрільця").

5 липня СБУ затримала на території Слов'янського району чотирьох членів терористичної групи, яка здійснювала збройні напади на військовослужбовців АТО і знищувала українську військову техніку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram