ГоловнаПолітика

Олександр Янукович не знає, чому ЄС увів проти нього санкції

Старший син екс-президента найняв британських адвокатів

Олександр Янукович не знає, чому ЄС увів проти нього санкції
Фото: argumentua.com

Олександр Янукович, старший син колишнього президента України Віктора Януковича, здивований санкціями Євросоюзу. Про це він сказав в інтерв'ю Соні Кошкіній на LB.ua.

"На підставі чого я оголошений у розшук - загадка для мене. Втім, на тлі беззаконня, яке українська влада влаштувала стосовно мене і моєї сім'ї, це не дивно. Відповідаючи на ваше запитання: ні, за цей час мені не було вручено жодних офіційних паперів. Ба більше, на мене ніхто не виходив, ніхто не звертався", - сказав Олександр Янукович.

Старший син колишнього президента найняв британських адвокатів, які вже відправили запити в Євросоюз, щоб встановити, на підставі чого запроваджено санкції проти Олександра Януковича, його молодшого брата і батька.

"Запит подано у відповідні інстанції Європейського Союзу із питанням: на якій підставі були введені санкції проти Олександра Вікторовича Януковича... Також були зроблені запити щодо Віктора Федоровича і Віктора Вікторовича, мого брата. Я маю ці папери, і вони будуть пред'явлені. Нам не відповіли, на підставі чого були введені ці санкції. Сказано, що потім нас про це якось повідомлять", - сказав Олександр Янукович.

Він вважає кримінальні справи, порушені Генпрокуратурою з приводу Артемівського заводу шампанських вин і інших епізодів, політично вмотивованими і безперспективними в рамках законного поля. Також Олександр Янукович не знає нічого про справу, яку проти нього порушили у Швейцарії.

"Жодних обвинувачень швейцарська прокуратур наразі не висувала. Потрібно набратися терпіння і подивитися, чим ця справа закінчиться", - говорить він.

Олександр Янукович скаржиться, що його українські адвокати не можуть ознайомитися з порушеною проти нього кримінальною справою і що він позбавлений можливості законно захищатися в Україні.

"Політичне мотивування - воно червоною лінією йде в усіх цих звинуваченнях, абсолютно безпідставних. І якщо відповісти на ваше запитання з приводу можливої екстрадиції, я не знаю, що сказати. Напевно, варто набратися терпіння і почекати, щоб відповісти на це питання, не гадаючи", - говорить Олександр Янукович.

Нагадаємо, старший син колишнього президента Януковича входить у список найбагатших громадян України, при цьому його статки різко скоротилися після втечі батька за кордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram