ГоловнаПолітика

Порошенко: звільнення Слов'янська - це початок перелому

Президент наказав продовжувати АТО

Президент Петро Порошенко вважає, що звільнення Слов'янська - це початок перелому в боротьбі з бойовиками.

"Так, це не повна перемога і не час для салютів. Але очищення Слов'янська від озброєної до зубів банди нелюдів має величезне символічне значення. Це - початок перелому в боротьбі з бойовиками за територіальну цілісність України. Повернення до нормального життя Донбасу як невід'ємної частини нашої великої, сильної, європейської країни", - йдеться в заяві президента, яку оприлюднено на сайті голови держави.

Президент заявляє, що його наказ - звужувати кільце навколо терористів - залишається чинним, і антитерористична операція триватиме. Порошенко нагадав, що бойовикам дали шанс скласти зброю. Вони ним не скористалися і тепер покарані за своє рішення.

При цьому він пообіцяв надати допомогу жителям Слов'янська. "Я вже дав усі необхідні накази про надання гуманітарної допомоги жителям Слов'янська й інших населених пунктів, які дуже її потребують. Зокрема, літаки і автоколони з харчами вже вирушили у Слов'янськ. Уже сьогодні в місто повинні доправити хліб, воду, цукор, тушонку", - сказано в заяві. Порошенко також обіцяє надати допомогу жителям міста для відбудови житла.

Порошенко також заявив про підписання указу про нагородження військовослужбовців, які відзначилися в операції поблизу Слов'янська: 79 і 95 аеромобільних бригад, 25 і 80 повітряно-десантних бригад, окремого загону спецпризначення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram