ГоловнаПолітика

ДНР заарештувала спікера свого "парламенту"

Володимира Маковича запідозрили в причетності до загибелі російського журналіста

ДНР заарештувала спікера свого "парламенту"
Владимир Макович
Фото: http://rbc.ru/

Спікера "Верховної ради Донецької народної республіки" Володимира Маковича заарештували за підозрою в причетності до загибелі оператора російського "Первого канала" Анатолія Кляна.

Про це перед засіданням ради повідомив "перший віце-прем'єр ДНР" Андрій Пургін, інформує ИТАР-ТАСС.

"Маковича підозрюють у причетності до ситуації, що призвела до загибелі російського журналіста, оператора "Первого канала" Анатолія Кляна", - заявив Пургін. За його словами, спікера заарештували до з'ясування ступеня його провини.

Оператора "Первого канала" Анатолія Кляна смертельно поранили в ніч на 30 червня. У ДНР стверджують, що він супроводжував матерів солдатів, які служать в одній з військових частин Донецька. На під'їзді до частини Клян отримав поранення в живіт і згодом помер.

За словами журналіста Forbes Орхана Джемаля, спільна поїздка сепаратистів, журналістів і солдатських матерів до військової частини виглядала не як військова операція, а як провокація. Він розповів, що прес-служба ДНР зібрала працюючих у зоні конфлікту журналістів біля будівлі обласної адміністрації в Донецьку і потім повезла до військової частини, яка нібито мала здатися, але військовослужбовці відкрили вогонь.

Арешт Маковича здійснено на тлі загострення боротьби за владу в Донецькій і Луганській народних республіках. Кілька днів тому один з польових командирів ополченців Ігор Безлер, відомий як "Бєс", відмовився підкорятися наказам керівництва ДНР, і вона оголосила його терористом. У вівторок, 1 липня, його загін захопив будівлю Управління МВС у Донецькій області. У підсумку міліціонерів, які домовилися про співпрацю з ДНР, звільняли з полону Безлера батальйони сепаратистів "Оплот" і "Схід".

10 червня заарештували "народного мера" Слов'янська В'ячеслава Пономарьова. Його взяли під варту люди, котрі підпорядковуються ватажкові бойовиків Слов'янська Ігореві Стрєлкову (Гіркін).

У п'ятницю, 4 липня, голова ЛНР Валерій Болотов відправив у відставку "уряд республіки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram