ГоловнаПолітика

На Майдані постраждало понад 7 тис. осіб, - Москаль

Десятків євромайданівців досі не знайшли

На Майдані постраждало понад 7 тис. осіб, - Москаль
Фото: Макс Левин

Під час акцій протесту в Києві з листопада минулого року постраждали 7100 учасників і міліціонерів. Про це в інтерв’ю LB.ua повідомив народний депутат від "Батьківщини", голова тимчасової слідчої комісії щодо подій на Майдані Геннадій Москаль.

"За нашими даними, разом з працівниками міліції - близько 7100 осіб, починаючи з 30 листопада до 21 лютого. Це ті, про кого відомо. А багато хто не звертався до лікарні. Навіть медики Майдану не записували постраждалих, тільки їх кількість, тому що з лікарняних ліжок людей пакували в автозаки", - заявив він.

Разом з тим, за його даними, 47 активістів досі не знайшли.

"Значна частина з них - це люди, які сказали рідним, що йдуть на Майдан, і після цього вже не виходили на зв'язок. Зараз із цими фактами розбираються МВС і Євромайдан SOS, щоб з'ясувати, чи справді ці випадки пов'язані з подіями на Майдані", - додав він.

Депутат також констатує, що кількість людей, які загинули в Будинку профспілок, невідома.

"Їх ніхто не може порахувати. "Альфа" використовувала напалм (спеціальна суміш, яку використовують у запальних авіабомбах, ракетах, мінах - ред.). Я водив фахівців-пожежників, які відразу це підтвердили. Температура була така, що тіла людей згорали повністю, не залишалося навіть кісток. Тому після пожежі змогли ідентифікувати тільки тих, кого знайшли", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram