ГоловнаПолітика

Світ потребує нових систем колективної безпеки, - президент Інституту Горшеніна

Експерт вважає, що ООН потрібно створити заново

Світ потребує нових систем колективної безпеки, - президент Інституту Горшеніна
Фото: LB.ua

Організація Об'єднаних Націй та інші організації глобальної системи колективної безпеки і багатосторонньої дипломатії морально застаріли і потребують оновлення.

Про це заявив президент Інституту Горшеніна Вадим Омельченко, коментуючи підсумки конференції "Яке майбутнє в України", яка пройшла в Національній асамблеї Франції (нижня палата парламенту).

"Ми впевнені, що те, що відбувається в Україні, разом з іншими конфліктами може стати детонатором загальносвітової кризи, а може стати і ключем до її вирішення. Наприклад, на конференції звучали здорові думки про те, що світовій спільноті треба знову сідати за стіл і наново формулювати загальні правила гри, - заявив Вадим Омельченко. - Світ потребує нових систем колективної безпеки. Треба створювати заново ООН, інші системи колективної безпеки. У тому числі за участю Росії".

За словами Вадима Омельченка, французький політикум доволі добре поінформований про події в Україні. "Я не сумніваюся, що інформація, яку Париж отримує по лінії свого МЗС, - об'єктивна і дозволяє виробляти правильні стратегії. Багато в чому - завдяки високому професіоналізму, виваженості й об'єктивності діючого посла Франції в Україні пана Алана Ремі", - наголосив президент Інституту Горшеніна, додавши, що Франція має свої інтереси, якими не можна нехтувати і яких не можна не поважати.

Позитивним, на його думку, є те, що французькі політики й експерти загалом думають про ситуацію в Україні. "Зокрема, доповідь Інституту Горшеніна дуже зацікавила, багатогодинна дискусія продовжилася потім у кулуарах. Сподіваюся, що ми набули багатьох нових друзів", - резюмував Вадим Омельченко.

Нагадаємо, конференція на тему України у французькому парламенті пройшла в четвер за участю провідних європейських експертів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram